HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking de nieuwe bibliotheek en LexisNexis
08-12-2014
Vandaag hebben de nieuwe bibliotheek in Almere en LexisNexis een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het opzetten van een informatieservice voor zelfstandige professionals in Flevoland.
Met deze dienstverlening wil de nieuwe bibliotheek zelfstandige professionals (ZP’ers) en kleine MKB’ers ondersteunen bij het actueel houden van hun kennis op hun eigen vakgebied, zo is via een persbericht bekendgemaakt.

Met deze service krijgt de zelfstandige professional toegang tot een groot aantal Nederlandstalige bronnen uit print- en online media. De informatie wordt verzameld uit het aanbod van LexisNexis, zoals landelijke dagbladen, tijdschriften, regionaal nieuws, blogs, forums en websites, uit relevante websites van overheden en kennisinstituten en uit bronnen van de nieuwe bibliotheek. Centraal bij de dienstverlening staat dat uit de enorme hoeveelheid informatie dagelijks alleen de informatie geselecteerd wordt die de zelfstandige professional wenst te ontvangen. Zij worden niet alleen op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied, ook van bijvoorbeeld (potentiele) opdrachtgevers.

Door de samenwerking krijgen Flevolandse ZP’ers en kleine MKB’ers toegang tot informatie die voorheen alleen beschikbaar was voor grotere ondernemingen. In april 2015 zal de nieuwe bibliotheek met deze dienstverlening van start gaan.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie