HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jeugdbus KopGroep vervangt Bibliobus Karmac
10-12-2014
De Karmacbus rijdt nog tot en met 18 december in Zeevang, vijf weken later neemt de Jeugdbus het over.
De Bibliobus van Karmac Bibliotheek Services rijdt op donderdag 18 december voor het laatst in Zeevang, zo bericht die gemeente. Vanaf donderdag 22 januari wordt de dienstverlening overgenomen door de Jeugdbus van KopGroep Bibliotheken. Volgens Dichtbij.nl liggen hier bezuinigingsredenen aan ten grondslag.

De Jeugdbus doet elke drie weken op donderdag alle scholen in de dorpskernen aan en bedient de jeugd tot twaalf jaar met een collectie jeugdboeken, dvd's en tijdschriften. Tevens is de bus voorzien van een Makkelijk Lezen Plein en een BoekStartcollectie.

Momenteel heeft de Bibliobus van Karmac 515 leden, onder wie 410 kinderen. De 105 volwassenen zijn vanaf januari verstoken van een bibliobusvoorziening. Met betrekking tot deze groep schrijft de gemeente: ‘Er zijn echter steeds meer mensen die een e-reader hebben waarmee ze thuis boeken kunnen lenen. Mensen die geen kans zien om ergens boeken te lenen, kunnen zich bij de gemeente melden.’

Eerder werd via de website van KopGroep Bibliotheken bekendgemaakt dat aanstaande vrijdag 12 december de Jeugdbus voor de laatste keer Schermer aandoet. Die gemeente fuseert per 1 januari 2015 met de gemeente Alkmaar. De Bibliotheek Kennemerwaard zal vanaf januari het bibliotheekwerk in Schermer verzorgen. Zie daarover ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie