HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Informatievaardighedentest Geheim agent A.A.P gelanceerd voor de Bibliotheek op school
11-12-2014
Tijdens het Nationaal Bibliotheekcongres op 10 december is de informatievaardighedentest Geheim agent A.A.P. gelanceerd, gericht op kinderen uit groep 7 en 8. De bijbehorende website bevat informatie voor kinderen, bibliotheken, scholen en ouders over mediawijsheid en informatievaardigheden.
Geheim agent A.A.P. is ontwikkeld door het SIOB, in samenwerking met Mijn Kind Online voor De Bibliotheek op school.

Op Geheimagentaap.nl nemen een heldhaftige geheim agent en zijn robohond het op tegen allerlei schurken. Tijdens het avontuur moet A.A.P. een aantal vragen beantwoorden waarmee hij uiteindelijk de wereld kan redden. In dit interactieve avontuur zijn 20 vragen verwerkt die de informatievaardigheid van de speler testen. De resultaten worden individueel per e-mail met de betreffende basisonderwijsdocent gedeeld. 
'De bibliotheek kan door middel van Geheim Agent A.A.P. het onderwijs faciliteren met een speelse en praktische tool om de informatievaardigheden van de bovenbouw voor docenten en belanghebbenden inzichtelijk te maken,' zo wordt gesteld op de website.

'Op de website van geheim agent A.A.P. en op de website van de Bibliotheek op school is veel meer informatie en lesmateriaal te vinden over het verbeteren van informatievaardigheden. De test kan door bibliotheken worden gebruikt om het gesprek met scholen aan te gaan om te kijken hoe zij gezamenlijk via structurele aandacht de informatievaardigheden van kinderen kunnen verbeteren,' aldus het SIOB in een persbericht. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie