HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Leescoalitie presenteert Ambitie-agenda 2015-2025
11-12-2014
Op 10 december hebben Prinses Laurentien en Ruben Nicolai tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Amsterdam namens De Leescoalitie de Ambitie-agenda 2015-2025 gepresenteerd.
Met de Ambitie-agenda 2015-2025 formuleert De Leescoalitie als streven dat over tien jaar geen enkel kind school verlaat met een leesachterstand, en dat alle volwassenen geletterd zijn of bezig dat te worden. 

In het totaal heeft De Leescoalitie negen ambitieuze doelstellingen opgesteld die moeten bijdragen aan het versterken van de leescultuur in al haar facetten: van het terugdringen van laaggeletterdheid tot het stimuleren van mensen tot het lezen van literatuur. Doelstellingen zijn onder meer dat in 2025 in ieder gezin iemand lid is van de openbare (digitale) bibliotheek, dat iedere volwassene regelmatig een (digitale) boekhandel of openbare bibliotheek bezoekt, dat alle ouders dagelijks voorlezen aan hun kinderen tot twaalf jaar, dat scholen ruime en structurele aandacht besteden aan leesbevordering en dat alle werkgevers, gemeenten en zorginstellingen beleid in uitvoering hebben om laaggeletterden te herkennen en te helpen aan de juiste taalscholing. 'De Leescoalitie kan dit niet alleen bewerkstelligen. Daarom nodigt zij onder meer overheden, scholen, bibliotheken, werkgevers en ouders uit om mee te werken aan de realisatie van de ambities en de onderliggende negen doelstellingen,' zo wordt gesteld in het persbericht.

De Leescoalitie bestaat uit vijf organisaties die landelijk een taak te vervullen hebben op het gebied van taal- en leesbevordering: Stichting Lezen (voorzitter), Stichting Lezen & Schrijven, Stichting CPNB, Vereniging Openbare Bibliotheken en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Zij bundelen hun krachten om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot lezen en voorlezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie