HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Dronten in De Meerpaal open
15-12-2014
De bibliotheek is verrijkt met een Serviceplein en een Kenniswerkplaats.
Vanaf vandaag is ‘hét plein voor cultuur, welzijn en educatie in De Meerpaal open’, zo bericht de bibliotheek op haar website. ‘Een team van medewerkers van De Meerpaal en FlevoMeer Bibliotheek staan klaar op het Serviceplein om u te helpen met al uw vragen.’

De bibliotheek is ingericht in Werelden, voor de jeugd is tevens een onderverdeling gemaakt op leeftijd. In de kleurrijke bibliotheek is volop gelegenheid om boeken, films en tijdschriften te lenen, gezellig te verblijven en te werken.

Op de bovenste verdieping is de Kenniswerkplaats ingericht, met onder andere het Huis voor Taal, de geschiedenis van Flevoland en het BiblioLab met 3D printers en de Computer Club Dronten met een open inloop. Het FabLab Dronten laat in het BiblioLab elke vrijdag en eenmaal per maand op zaterdag bezoekers kennismaken met het 3D printen en de ontwikkeling en de betekenis hiervan in de toekomst.

Het Serviceplein betreft een samenwerkingsverband tussen De Meerpaal en FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Bezoekers kunnen hier informatie halen op het gebied van cultuur, zorg, welzijn en educatie, en antwoord krijgen op vragen als: Welke theatervoorstelling is er dit weekend te zien? en: Waar schrijf ik me in voor een leesclub? Op het serviceplein zijn alle functies van De Meerpaal en de bibliotheek aanwezig. Er is onder meer kaartverkoop voor theater en bioscoop en men kan zich inschrijven en informatie krijgen over het bibliotheeklidmaatschap. Het Serviceplein beschikt ook over een podium waar regelmatig kleine optredens en presentaties worden gegeven.

Door de samenwerking van FlevoMeer Bibliotheek en De Meerpaal konden de openingstijden verruimd worden. Op vrijdag 16 januari is de officiële opening , met als speciale gast Nico Dijkshoorn.

Zie ook dit bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie