HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Kennemerwaard in Europe Direct Informatienetwerk
17-12-2014
In de vestiging Alkmaar Centrum wordt een informatiepunt ingericht.
Bibliotheek Kennemerwaard in Europe Direct Informatienetwerk
Onlangs hebben Ana Mingates van de Europese Commissie (links op de foto) en Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard, een overeenkomst ondertekend in het kader waarvan de Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum vanaf januari 2015 een onderdeel zal zijn van het Europe Direct Informatienetwerk (EDIC).

Dit netwerk, verspreid over de hele Europese Unie, biedt de burger informatie over de instellingen, de wetgeving, het beleid en de programma’s van de Europese Unie. In samenwerking met diverse organisaties en bedrijven gaat EDIC Alkmaar bijeenkomsten en debatten organiseren over Europese thema’s. Onderwerpen zijn o.a.: laaggeletterdheid, werkgelegenheid, groen en duurzaam, ondernemerschap, onderwijs en waterbeheer.

In de Bibliotheek in Alkmaar Centrum wordt een fysiek informatiepunt ingericht op de eerste etage in de wereld Kennis en Samenleving, zo meldt Bibliotheek Kennemerwaard in een persbericht. EDIC Alkmaar wordt ondersteund door de Gemeente Alkmaar en Ondernemend Alkmaar. (Foto: Bibliotheek Kennemerwaard)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie