HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zwolle viert komst Stadkamer
19-12-2014
Op 29 en 30 december wordt er een festival gehouden om de Zwollenaren te laten kennismaken met de nieuwe organisatie waar onder meer de bibliotheek deel van uitmaakt.
Vanaf 1 januari opereren de Bibliotheek Zwolle, Kunst&Zo en kunstencentrum Muzerie gezamenlijk onder de naam Stadkamer: ’Een plek waar je cultuur kunt snuiven, kennis kunt delen, kunt werken, lezen, elkaar ontmoeten en bovenal geïnspireerd raken’, zo wordt in een persbericht gemeld.

‘Om dat te vieren laat Stadkamer in alle vestigingen op 29 en 30 december zien wat ze in huis heeft. Op maandag 29 december om 13.00 openen wethouder Jan Brink en directeur Astrid Vrolijk-de Mooij het festival. Daarna kan iedereen naar hartenlust een van de activiteiten bezoeken. Theatergroep Jonge Honden, Pauwergirls, de culturele apotheek, 3D printen, kunstmarkt, de Byos, vertellers en dichters, open podium en workshops voor kinderen.

Stadkamer is benieuwd naar waar de Zwollenaren warm van worden. Is dat muziek, een mooie winterdag of een verhaal? Voor degene die wil delen wat hem of haar inspireert, staat in elke vestiging een lekkere oliebol klaar. Wie een goed idee of tip heeft, krijgt een kop koffie van Coffeestar. Stadkamer daagt je ook uit op het IJsbeeldenfestival, wie durft mag op de piano spelen voor het wachtende publiek. Stadkamer is ook te vinden bij Waanders, met een harpensemble van Lidewei Spruit en bij Theater Odeon staat een voorleesstoel klaar tijdens de Sprookjes3Daagse.’

Op het Open Podium in de Statenzaal manifesteren talenten zich, theatergroepen geven in de Diezerstraat een preview van Repelsteeltje, in alle vestigingen zijn verhalen te horen. De culturele apotheek verlicht alledaagse kwalen met een boekenrecept. Zie de website voor het volledige programma.

Vanaf half 2016 verhuist Stadkamer naar de Zeven Alleetjes. Zie ook de eerdere berichtgeving, hier en hier.

In oktober werd bekend dat het nieuwe onderkomen van Stadkamer, in het huidige GGD-gebouw aan de Zeven Alleetjes,  zal worden ontworpen door JHK Architecten uit Utrecht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie