HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Intentieovereenkomst Stichting Aangepast Lezen, Dedicon en CBB
22-12-2014
De drie partijen gaan onder meer samenwerken bij de campagne Audiolezen.
Onlangs tekenden de ketenpartners Stichting Aangepast Lezen, Dedicon en de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) een intentieovereenkomst waarmee een belangrijke stap gezet is in de doorontwikkeling van de voorziening Aangepast Lezen, zo wordt via een persbericht bekendgemaakt. De drie organisaties spreken hiermee de intentie uit om intensief met elkaar samen te werken om het bereik van de voorziening Aangepast Lezen te verbreden en de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen ten behoeve van lezers met een leesbeperking.

Voorafgaand aan het tekenen van de intentieovereenkomst heeft er een gezamenlijke toekomstverkenning plaatsgevonden om inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden op het gebied van de samenwerking. Op basis van die resultaten wordt een plan gemaakt waarin benoemd wordt welke gezamenlijke doelen de drie organisaties hebben en hoe zij die zullen bewerkstelligen zonder de eigen identiteit te verliezen. Boven alles zal het vergroten van de toegankelijkheid tot informatie voor mensen met een leesbeperking centraal staan.

Een van de eerste acties die voortvloeit uit de overeenkomst is de gezamenlijke campagne Audiolezen om de bekendheid van de gesproken leesvorm te vergroten. Deze campagne zal in het voorjaar van 2015 gelanceerd worden.

Bibliotheekblad nr 1 2015 bevat een dossier over Aangepast Lezen, met onder andere aandacht voor Audiolezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie