HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Digitaal Hulpplein gelanceerd
23-12-2014
Op 16 december is het Digitaal Hulpplein gelanceerd, een project voor mensen die nog niet zo goed met de computer overweg kunnen.  De Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) roept bibliotheken op zich aan te melden om mee te werken aan het initiatief.
Het Digitaal Hulpplein  biedt informatie voor wie nog niet zo vaardig is met de computer over waar hij zijn kennis en vaardigheden kan bijspijkeren. Op de website van het Hulpplein wordt onder andere melding gemaakt van adressen waar onder meer cursussen worden gegeven. Ook komt er een telefoonlijn en een netwerk van vrijwilligers die mensen op weg helpen om hun computervaardigheden te verbeteren.

Bibliotheken kunnen op drie manieren meewerken aan het versterken van het Digitaal Hulpplein, aldus de VOB: als doorverwijzer (doorverwijzen naar cursusaanbod van derden), als oefenlocatie (het aanbieden van cursussen) of als oefenlocatie én doorverwijzer.
Bibliotheken kunnen zich aanmelden bij het SIOB, zo meldt de VOB.

Het Digitaal Hulpplein is ontwikkeld in opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties door Computerwijk, Stichting Digisterker, de Digitale Steden Agenda, de partners binnen het programma Digivaardig & Digiveilig, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, Stichting Lezen & Schrijven, het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, SeniorWeb en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Frans van der Have
25-2-2015 09:09
 Geacht Hulpplein
Graag zou ik als vrijwilliger mee willen werken bij uw
organisatie. Zou u mee willen informeren of er mogelijkheden hiervoor zijn?

hartelijke groet Frans vd Have

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie