HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Notitie Questum voor Oldambt
23-12-2014
Het college van B&W van de Groninger gemeente Oldambt (met als grootste kern Winschoten) heeft zowel aan Biblionet Groningen, die thans het bibliotheekwerk in Oldambt verricht, als aan bureau Questum opdracht gegeven om een notitie op te stellen over het bibliotheekwerk vanaf 1 januari 2016. De kosten van de notitie van Questum bedragen € 5000 en worden betaald uit de post onvoorzien.
Het besluit van B&W is onder punt F te lezen in een besluitenlijst (pdf) van 9 december 2014, zoals gepubliceerd op de website van de gemeente.
De gemeente Oldambt, met naast Winschoten grotere kernen als Scheemda, Midwolda en Finsterwolde, heeft de laatste jaren ongeveer 25% bezuinigd op bibliotheekwerk. De vestiging in Scheemda is 19 december gesloten. De gebruikers worden verwezen naar Winschoten, waar de bibliotheek in 2015 onderdeel gaat uitmaken van een Cultuurhuis. Al eerder werden vestigingen in kleinere kernen als Bad Nieuweschans en Nieuwolda gesloten.
Arend Middelveld, directeur van Biblionet Groningen, zegt dat hij volgend jaar nader op het beleid van de gemeente kan ingaan.
Thijs Kuipers, directeur van Questum, reageerde nog niet op de vraag hoeveel opdrachten om notities te maken hij binnen heeft en in hoeveel gemeenten Questum dienstverlening verricht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie