HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Tijdschriftenbank Zeeland online
29-12-2014
De website herbergt zo’n 150.000 tijdschriftpagina’s vanaf 1769.
Tijdschriftenbank Zeeland online
Op 24 december heeft de Zeeuwse Bibliotheek de digitale databank Tijdschriftenbank Zeeland geopend. Tijdschriftenbankzeeland.nl bevat de integrale weergave van een dertigtal Zeeuwse tijdschriften op het gebied van historie, heemkunde, flora en fauna, literatuur en waterstaat. Binnen de site kan gezocht worden op trefwoord, periode, artikelnaam en auteur. Daarnaast is er een overzicht van alle periodieken die zijn opgenomen en kan er pagina voor pagina door de diverse tijdschriften zelf worden gebladerd. De site bevat circa 150.000 pagina’s met tijdschriften vanaf 1769 tot heden.

In het aanbod zitten tijdschriften die inmiddels niet meer bestaan, zoals Driemaandelijks bericht Deltawerken, dat tussen 1957 en 1988 verscheen, Walacria, Zeeland Magazine en Zeeuws jaarboek. Andere, nog grotendeels bestaande titels in de tijdschriftenlijst zijn: Archief (vanaf 1769), Ballustrada, ’t Duumpje, Jaarboek van de Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen, Historisch jaarboek Zuid- en Noord-Beveland, Kroniek van het Land van de zeemeermin, Zeeuws Landschap, Mededelingenblad Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen, Tijdschrift, de Ouwe Waerelt, Nehalennia, Scheldestromen, den Spiegel, de Spuije, Stad en lande, Sterna, de Steltkluut, Bulletin van de Stichting Oude Zeeuwse Kerken, Jaarboek Oudheidkundige Kring de Vier Ambachten, Wantij, de Wete, Veerse Meer Gids, Zeeland, en Zeeuws Tijdschrift.

Gedigitaliseerde tijdschriften waarvan de redactie en/of uitgever geen toestemming gaf tot publicatie op internet zijn binnen de Zeeuwse Bibliotheek op de site wel full text doorzoekbaar maar daarbuiten niet. Voor de meest actuele tijdschriften dient de lezer uiteraard een abonnement te nemen, maar Tijdschriftenbank Zeeland biedt de meeste tijdschriften wel aan in een interval van één tot vijf jaar na publicatie. Actuele titels kunnen in de Zeeuwse Bibliotheek zelf worden geraadpleegd.

De Zeeuwse Bibliotheek beheerde reeds de Krantenbank Zeeland en de Beeldbank Zeeland, databases met respectievelijk artikelen uit Zeeuwse kranten en Zeeuwse foto's.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie