HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OBA opent nieuwe vestiging
05-01-2015
Op de voormalige locatie van een Albert Heijn krijgen de Bibliotheken Oosterpark en Watergraafsmeer een nieuwe plek.
Op vrijdag 16 januari gaat aan de Linnaeusstraat 40 een nieuwe vestiging open van de Bibliotheek Amsterdam (OBA). De bibliotheek krijgt ruime openingstijden en legt het accent op verhalen. In de collectie komt de nadruk te liggen op romans, reisverhalen, biografieën en gedichten voor jong en oud. Ook het activiteitenprogramma komt in het teken te staan van verhalen vertellen, in de vorm van schrijfworkshops, een literair café, voorlezen en vertelprogramma’s.

Op de nieuwe locatie, voorheen een pand van Albert Heijn, worden de vestigingen Oosterpark en Watergraafsmeer samengebracht. De Bibliotheek Watergraafsmeer was tot begin 2014 gevestigd in een tijdelijke locatie en is inmiddels gesloten. De Bibliotheek Oosterpark is op zaterdag 10 januari voor het laatst open.

Op zaterdag 24 en zondag 25 januari is er in OBA Linnaeus een feestelijk openingsprogramma, met onder meer een interactieve theatervoorstelling van Martijn Donders voor klein en groot, een spreekuur van de Culturele Apotheek en de eerste editie van Linnaeus Live, een maandelijks programma over literatuur in samenwerking met Schrijvers uit Oost en de Linnaeus Boekhandel.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie