HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Lingewaard gefuseerd met Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid
08-01-2015
Met ingang van dit jaar is Bibliotheek Lingewaard gefuseerd met Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid. De fusie tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid en de Bibliotheek Lingewaard werd op 30 december officieel ondertekend, waarmee met ingang van 1 januari de bibliotheekvestigingen in Huissen, Bemmel en Gendt onder Bibliotheek Gelderland Zuid vallen.
Bibliotheek Lingewaard houdt daarmee op te bestaan. Op 3 maart 2014 stelde de voorzitter van het Lingewaardse bibliotheekbestuur, Mieke Bles, in de Gelderlander dat door te fuseren met de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ) kan worden gegarandeerd dat de drie vestigingen van Bibliotheek Lingewaard in Huissen, Bemmel en Gendt tot in ieder geval eind 2015 openblijven. Ook zal daardoor de werkgelegenheid voor de 13 personeelsleden in de Lingewaardse vestigingen tot in ieder geval eind 2015 verzekerd zijn.

Even leek de fusie nog af te ketsen op een dreigende bezuiniging van een ton op de Lingewaardse bibliotheekvoorziening, zo meldde de Gelderlander op 1 november 2014.  In reactie op de oproep van OBZG-directeur Dianne Weersink om de ton bezuiniging niet op te nemen in de begroting, besloot de gemeenteraad op 13 november af te zien van de bezuiniging voor 2016 en voor 2017 en 2018 een bezuiniging op te nemen van 25.000 euro (zie besluitenlijst gemeenteraadsvergadering 13 november - pdf). De raad wil daarmee de fusie van beide bibliotheken niet in de wielen rijden, maar wil wel druk houden op hervormingen. 'Insteek daarbij is dat de bieb in alle kernen voorzieningen houdt,' aldus de Gelderlander.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie