HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB: campagnereglement CPNB aangepast vanwege 'level playing field'
12-01-2015
De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft naar aanleiding van signalen van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) haar campagnereglement zodanig aangepast dat nu alleen nog leden van de VOB aan CPNB-campagnes mogen meedoen.
'Deze aanpassing was nodig, omdat er een nieuwe markt is ontstaan van aanbieders van bibliotheekfuncties. Deze partijen zijn niet lid van de VOB en betalen dus niet mee aan het convenant [met de CPNB] ,' aldus de VOB.
De VOB wil zo tegemoetkomen aan de behoefte bij haar leden aan een 'level playing field' voor de reeds bestaande bibliotheken en de nieuwe, vaak commerciële, aanbieders van bibliotheekvoorzieningen.

De VOB heeft met de CPNB een convenant afgesloten waarin geregeld is dat openbare bibliotheken aan verschillende campagnes meedoen. Daarvoor betaalt de bibliotheekbranche aan de CPNB jaarlijks een bijdrage van ruim 400.000 euro, die de VOB via haar contributie incasseert. De CPNB voert campagnes zoals de Boekenweek, Kinderboekenweek, Maand van het Spannende Boek, Nederland Leest en de Nationale Voorleesdagen, waar meestal ook bibliotheken bij betrokken zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie