HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Arnhem en Volksuniversiteit gefuseerd
13-01-2015
Met ingang van 1 januari dit jaar zijn de Bibliotheek Arnhem en Volksuniversiteit Arnhem officieel gefuseerd.  Het team van de Volksuniversiteit en de functie 'volksuniversiteit' gaan deel uitmaken van de bibliotheek.
Bibliotheek Arnhem stelt in een persbericht: 'Onder de vlag van "Een leven lang leren" bundelen de organisaties hun deskundigheid en krachten en wordt een breed en actueel aanbod van informatieve, educatieve en culturele activiteiten geboden.' 
Het team van de volksuniversiteit zal samen met de collega’s van de bibliotheek de functie 'volksuniversiteit' blijven uitoefenen, doorontwikkelen en verbreden, aldus de fusiepartners.

Beide organisaties spraken juli vorig jaar reeds de intentie tot een fusie uit, die nu dus officieel haar bekrachtiging heeft gekregen. Bibliotheek Arnhem noemde toen drie belangrijke overwegingen van beide organisaties voor het samengaan:
  • Beide bieden binnen het kader van ‘Een leven lang leren’ een breed aanbod van informatieve, educatie en culturele activiteiten die elkaar naadloos aanvullen.
  • Samen vormen de organisaties een krachtiger speler binnen het domein van de non-formele volwasseneneducatie in Arnhem e.o. en samen zal het bereik nog groter zijn.
  • De organisaties passen goed bij elkaar. Ze dragen dezelfde kernwaarden hoog in het vaandel: laagdrempeligheid, persoonlijke groei, het ontmoeten, sociale participatie en de betaalbaarheid van hun diensten.
Zie ook het in Bibliotheekblad nr 9 2013 verschenen artikel 'Volksuniversiteit als verdienmodel voor de bibliotheek' (pdf)

Een ander voorbeeld van samengaan van bibliotheek en volksuniversiteit is Hellevoetsluis, waar vorig jaar de Volksuniversiteit Hellevoetsluis en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta fuseerden.  Het cursusaanbod van de volksuniversiteit wordt vanaf dat moment door de bibliotheek aangeboden onder de naam Leer en Beleef.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie