HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BoekDoeLab van start in Bibliotheek Weert
16-01-2015
Op 21 januari 2015 opent gedeputeerde Ger Koopmans de tentoonstelling BoekDoeLab in Bibliotheek Weert, een vestiging van Bibliocenter.  BoekDoeLab is een interactieve tentoonstelling voor kinderen van vier tot zes jaar. Vanaf januari 2015 tot en met december 2016 reist de tentoonstelling langs bibliotheken in Limburg.
Het uitgangspunt van BoekDoeLab is dat kinderen van vier tot en met zes jaar er op speelse wijze kennismaken met populaire kinderboeken en techniek.

Cubiss, dat het BoekDoeLab mede ontwikkeld heeft, stelt in een persbericht: 'BoekDoeLab is geïnspireerd op scènes uit populaire kinderboeken, zoals Opa Jan, Superbeesje, Zwaan laat het waaien en Kleine Mol. Met het prikkelen van de zintuigen wordt leesplezier gestimuleerd. Verkleed als Superbeesje, gaan de kinderen op ontdekking. Door aan de slag te gaan met verschillende doe-objecten komen ze in aanraking met de magische wereld van het prentenboek en zetten ze een eerste stap in de wondere wereld van wetenschap en techniek. Wetenschappelijke principes, zoals licht, geluid en krachten, worden in het BoekDoeLab gekoppeld aan de verhalen uit de kinderboeken. (...) Het toevoegen van een verhaal maakt dat je techniek beleeft. (...) Uitgangspunt is leesbevordering te stimuleren bij deze jonge doelgroep, maar ook hen voor het eerst kennis te laten maken met wetenschap en techniek.'

BoekDoeLab is ontwikkeld door Cubiss in samenwerking met Discovery Center Continium en is gesubsidieerd door de Provincie Limburg.

Een overzicht van de Limburgse bibliotheken waar BoekDoeLab tot eind december te vinden zal zijn, is te vinden op de website van Cubiss.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie