HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe directeur Zeeuwse Bibliotheek en Scoop: Perry Moree
21-01-2015
Per 1 april 2015 zal Perry Moree in dienst treden als de nieuwe directeur van de fusieorganisatie Zeeuwse Bibliotheek / SCOOP. Moree is momenteel zakelijk directeur van Koninklijke Brill in Leiden, de oudste academische uitgeverij van Nederland.
Perry Moree (54) was van 1993 tot 2010 verbonden aan de Koninklijke Bibliotheek, laatst als directeur bedrijfsvoering,met als verantwoordelijkheid: financiën, personeel en organisatie, huisvesting en IT.

Moree studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden, met als specialisatie Maritieme Geschiedenis. Hij promoveerde in 1998 in Leiden op de postgeschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC). Hij publiceerde diverse boeken en artikelen over de VOC en de Nederlandse visserijgeschiedenis. 
Moree was één van de initiatiefnemers van het digitaliseringsproject Sailing Letters en bekleedt diverse bestuursfuncties, onder andere bij het Victorine van Schaick Fonds en als voorzitter van de Management & Marketing sectie van de IFLA, aldus de Zeeuwse Bibliotheek in een persbericht

Overigens meldde de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) onlangs dat de fusie tussen de Zeeuwse Bibliotheek en Scoop, Zeeuws Instituut voor Sociale en Culturele Ontwikkeling, nog steeds niet volledig is afgerond vanwege een kwestie met de pensioenfondsen. Oorspronkelijk stond de fusie gepland voor 1 januari 2014, maar deze moest verschillende keren uitgesteld worden. De fusie tussen de Zeeuwse Bibliotheek en Scoop is een moeizaam, langdurig proces gebleken, omgeven met talloze conflicten en spanningen, onder andere rond het ontslag van interim-directeur Guus Egas Repáraz in 2013, waarover veel commotie ontstond. Op 25 november vorig jaar sprak de PZC nog van een 'vertrouwensbreuk' tussen OR en directie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie