HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vier Noord-Hollandse bibliotheken gaan gezamenlijk collectioneren
22-01-2015
Op 21 januari hebben Bibliotheek Hilversum, Bibliotheek Kennemerwaard, De Westfriese bibliotheken, Bibliotheek Zuid-Kennemerland en ProBiblio een overeenkomst gesloten om gezamenlijk te gaan collectioneren.
ProBiblio stelt in een persbericht over de samenwerking: 'De vier bibliotheken en ProBiblio vonden elkaar in hun streven naar maximale efficiency en kostenbesparing en sloegen de handen ineen. Het resultaat is een samenwerkingsverband op het gebied van collectievorming die vanaf dit jaar haar vruchten moet afwerpen.'

Gezamenlijk collectioneren is een nieuw fenomeen in de provincie Noord-Holland. In verschillende andere provincies (Zeeland, Friesland, Utrecht, Gelderland, Overijssel) wordt al in gezamenlijkheid gecollectioneerd. De vier Noord-Hollandse bibliotheken en ProBiblio starten dit ‘bovenlokaal’ collectioneren met de intentie het aantal deelnemende bibliotheken uit te breiden. 'Op deze manier ontstaat een optimale samenwerkingscollectie per provincie en naarmate het aantal deelnemers groeit, zal de kostenbesparing per bibliotheek alleen maar groter worden,' aldus ProBiblio.

Zie ook het dossier over collectievorming in Bibliotheekblad nr 10 2014.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie