HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
NOBB organiseert training over communityvorming in de openbare bibliotheek
09-02-2015
De Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB) organiseren voor bibliotheekmedewerkers een gratis training over communityvorming. Uitgangspunt daarbij zijn de ervaringen die de NOBB heeft opgedaan met de projecten Wijsheid in Crisistijd en Lezers van Stavast.
De Innovatieraad van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheek heeft de Noord Oost Brabantse Bibliotheken vorig jaar ondersteuning toegekend voor de projecten Wijsheid in Crisistijd (inmiddels vervolgd onder de titel Wijsheid van Verhalen) en Lezers van Stavast. Beide projecten zijn voorbeelden van communityvorming in de openbare bibliotheek, aldus de NOBB. Medewerkers van de bibliotheek verzamelen in het kader van beide projecten een groep mensen om zich heen en gaan daarmee in gesprek over de collectie.

De drijvende krachten achter Wijsheid in Crisistijd en Lezers van Stavast, Hans van Duijnhoven en Marina Polderman, willen graag hun ervaringen met het realiseren van beide projecten delen met geïnteresseerden in de branche. Tijdens de training, die op drie verschillende data gegeven zal worden in Veghel, Zwolle en bij ProBiblio, vertellen zij hun verhaal over de totstandkoming en het verloop van beide projecten. Daarnaast stimuleren ze de deelnemers om na te denken wat ze zelf zouden kunnen gaan doen op het gebied van communityvorming. Aan bod komen vragen als: hoe zet je als bibliotheek nu zo’n project op? Waar moet je goed over nadenken en waar loop je tegen aan? Wat zijn er voor nieuwe experimenten te bedenken rondom communityvorming in de openbare bibliotheek?

De training is bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die praktische handreikingen willen over het opzetten van een soortgelijk project in de eigen bibliotheek. Tijdens de training worden enkele handvatten aangereikt om zelf - in de eigen bibliotheek en vanuit de eigen achtergrond en passie - een groep op te starten.

De trainingen vinden plaats op 16 maart (Bibliotheek Veghel), 15 april (Stadkamer Zwolle) en op 23 april (ProBiblio - in combinatie met de Kenniscirkel Het nieuwe lezen). 

Deelname is gratis. Per training kunnen er maximaal 50 deelnemers meedoen.

Voor meer informatie en aanmelden, zie hier.

De trainingen zijn mogelijk gemaakt door het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, ProBiblio en de Stadkamer Zwolle.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie