HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nederland Leest dit jaar in het teken van het korte verhaal
11-02-2015
In 2015 viert Nederland Leest haar tiende editie met een door A.L. Snijders samengestelde verhalenbundel die een staalkaart biedt van wat de Nederlandse literatuur aan korte verhalen heeft voortgebracht.
A.L. Snijders geldt als de meester van het genre van het Zeer Korte Verhaal (zkv), een term die hij zelf gemunt heeft. Snijders zal niet alleen de bundel samenstellen, hij zal met zkv’s zelf ook reageren op verhalen in de verhalenbundel.

De Geschenkbundel wordt tijdens de campagneperiode van zondag 1 november t/m maandag 30 november 2015 in een oplage van honderdduizenden exemplaren gratis door de openbare bibliotheken aan hun leden verstrekt. Speciaal in dit jubileumjaar verschijnt er in elke provincie een aparte editie: de Nederland Leest-bundeling, aangevuld met korte verhalen uit de regio, zo meldt de CPNB.

A.L. Snijders kreeg in 2010 de Constantijn Huygensprijs toegekend voor zijn gehele oeuvre. In 2013 verscheen de achtste bundel zkv's, De hartslag van de aarde, een gecombineerd lees-, luister- en muziekboek. De negende bundel zkv's, De libelleman, verschijnt in het voorjaar van 2015.

Nederland Leest wordt in 2015 voor de tiende keer georganiseerd. Vorig jaar stond Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart centraal. Het verscheen in een oplage van 510.490 exemplaren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie