HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bouw Groninger Forum vertraagd vanwege onderzoek naar aardbevingsbestendigheid
12-02-2015
De bouw van het Groninger Forum loopt vier maanden vertraging op omdat onderzocht moet worden of er maatregelen nodig zijn om het gebouw aardbevingsbestendig te maken, zo heeft het Groninger stadsbestuur gisteren bekendgemaakt.
Aanleiding voor het besluit zijn de nieuwe richtlijnen voor aardbevingsbestendig bouwen die minister Kamp maandag jongstleden heeft gepubliceerd, zo meldt de gemeente Groningen op haar website.  B&W van Groningen hebben op basis van deze richtlijnen besloten de bouw van het Forum te vertragen. De vertragingskosten worden vergoed door het Rijk en komen bovenop de € 50 miljoen die het Rijk eerder aan de gemeente Groningen heeft toegezegd als vergoeding van meerkosten van nieuwbouwprojecten in de stad Groningen.
 
Het was de bedoeling dat de komende vier maanden vier verdiepingen van het Forum zouden worden gebouwd, maar die bouwwerkzaamheden zijn nu stilgelegd. Voorlopig wordt alleen de fietsenkelder van het Forum afgebouwd.

Ruim drie jaar geleden liep de realisering van het Groninger Forum al eens vertraging op vanwege een conflict tussen het provinciebestuur en de gemeente Groningen over het concept en de financiering van het Forum.
Van het Groninger Forum maken behalve de bibliotheek nog verschillende andere culturele en maatschappelijke instellingen deel uit, zoals filmtheater Images, het Nederlands Stripmuseum, debatcentrum Dwarsdiep en de Volksuniversiteit. De bibliotheek is vanaf 1 januari 2015 formeel een integraal onderdeel van het Groninger Forum.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie