HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Studiedag Digitale Jeugdcollectie
12-02-2015
Op 28 mei aanstaande organiseert het Vakberaad Specialisten Bibliotheekwerk 0-18 jaar in samenwerking met programma Collectie Nederland: Context en Cocreatie van de Koninklijke Bibliotheek (KB) een studiedag rondom de wensen en eisen voor de digitale jeugdcollectie. 
Een belangrijk uitgangspunt tijdens de studiedag is aandacht voor een goede samenhang tussen de fysieke en de digitale collectie. De dag biedt verschillende lezingen en presentaties in Media Plaza te Utrecht. Het wordt ook een actieve dag waarin de input van de deelnemers centraal staat. Er wordt gekeken naar de toekomst en naar wat er allemaal komt kijken bij digitale collectievorming. Aan het eind van de dag ligt er een gezamenlijk gedragen wensenlijstje dat als leidraad kan dienen bij het inrichten van een inspirerende jeugdcollectie, zo meldt de KB.

In de ochtend staan diverse lezingen op het programma, waarbij na elke lezing actief de discussie met de aanwezigen aangegaan zal worden. Onderwerpen als de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob), bewaarcollecties voor de jeugd, het gebruik van widgets en de WaaS en het samenstellen van een geïntegreerde collectie passeren de revue. In de middag gaat men gezamenlijk aan de slag om een wensenlijst op te stellen voor het advies aan de inkoopcommissie.

De studiedag is met name bedoeld voor leesconsulenten, specialisten educatie, collectiemedewerkers e.d.

Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt, maar aanmelden kan al via  seher.hazinedar@kb.nl.Deelname bedraagt € 95,- euro.

Tijd: 10:00 uur – 17:00 uur
Locatie:  Media Plaza te Utrecht. Jaarbeurs, Entree Oost, Croeselaan 6, 3521 CA Utrecht
Kosten:  95 euro

Voor meer informatie, zie de website van de KB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie