HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Anne Rube stelt zich kandidaat voor voorzitterschap OCLC EMEA Regional Council
12-02-2015
Anne Rube, directeur van ProBiblio, heeft zich kandidaat gesteld als voorzitter van de OCLC EMEA Regional Council, zo werd op 10 februari bekendgemaakt  tijdens de EMEARC-bijeenkomst in Florence.
Dit meldt ProBiblio vandaag in een persbericht.

Als wereldwijd samenwerkingsverband tussen bibliotheken, archieven en musea, treedt OCLC op als organisatie zonder winstoogmerk. Het samenwerkingsverband is in handen van zijn leden, hetgeen ook tot uiting komt in de bestuurstructuur.

EMEA staat voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika en is een van de drie Regional Councils binnen de organisatiestructuur van OCLC. Tijdens de Regional Councils komen OCLC-leden uit een bepaalde regio samen. De Regional Councils kiezen afgevaardigden die de jaarvergaderingen van de Global Council bijwonen. Global Council fungeert als het belangrijkste discussieforum en als communicatieschakel tussen de deelnemende bibliotheken, het Strategic Leadership Team en de Board of Trustees van OCLC. De EMEA-regio kiest 10 afgevaardigden voor de Global Council. Deze afgevaardigden vormen tevens het Executive Committee van EMEA Regional Council.

Anne Rube stelt haar kandidatuur in een videoboodschap, waarin ze kort ingaat op haar achtergrond en de OCLC-leden oproept voor haar te kiezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie