HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Markelo wordt werkplek voor zzp'ers en thuiswerkers
16-02-2015
Zzp'ers en thuiswerkers kunnen binnenkort vanuit de Bibliotheek Markelo werken. In de bibliotheek worden zo'n tien à twintig werkplekken gerealiseerd waar (kleine) ondernemers en thuiswerkers tijdelijk of structureel een werkplek kunnen huren. De bibliotheek blijft bestaan, maar wordt omgevormd tot een servicepunt. 
De nieuwe faciliteit krijgt de naam 'boekWERKmarkelo'. Initiatiefnemer is bouwkundig ontwerper Gerard ter Hofte, zelfstandig ondernemer en eigenaar van het bedrijf Atelier 007, die in Tubantia over zijn initiatief zegt: 'Ik werk zelf een aantal dagen in de week in de Citadel in Rijssen. Ik had al vaker geroepen dat er ook zoiets in Markelo moet komen. Een representatieve plek waar je als zelfstandig ondernemer kunt werken, maar ook klanten kunt ontvangen.'

Het is straks mogelijk om structureel een bureau en bijbehorende kastruimte te huren, maar het is ook mogelijk om incidenteel een plek te huren. Verder komen er een vergaderruimte, kantoortjes die afgesloten kunnen worden, een printer, goede wifi en kan er koffie worden gezet, zo wordt gemeld op de website van de gemeente Hof van Twente.

De bibliotheek in Markelo (ca 7500 inwoners) wordt omgevormd tot een servicepunt, dat voor de zomer open zou moeten gaan.

René Siteur, directeur van Bibliotheek Hof van Twente, waartoe de vestiging in Markelo behoort, toont zich tegenover Tubantia enthousiast over het plan: 'Dit past in onze visie op de bibliotheken in Hof van Twente. Een poos geleden is besloten om in deze gemeente twee grotere bibliotheken te houden, te weten in Goor en in Delden. De bibliotheekvestigingen in Diepenheim en Markelo worden omgevormd tot servicepunt. Dat houdt in dat er nog steeds een collectie boeken aanwezig is, afgestemd op het lezerspubliek. Lenen gaat door middel van zelfservice, al zal er op gezette tijden ook personeel aanwezig zijn. Ook kunnen gereserveerde boeken afgehaald worden. Voordeel is dat de bibliotheek open is wanneer boekWERKmarkelo ook open is. En dat is elke dag tijdens kantooruren.'

In nummer 2 van Bibliotheekblad (verschijning 26 februari) wordt in het dossier 'Bibliotheek & arbeidsmarkt' uitgebreider aandacht besteed aan de dienstverlening van bibliotheken aan zzp'ers, (kleine) ondernemers en werkzoekenden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie