HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken lanceren VerhalenBieb-app
18-02-2015
De Nederlandse bibliotheken lanceren vandaag ter gelegenheid van de Week van het Korte Verhaal de VerhalenBieb-app. De app start met 20 verhalen in de categorieën humor, spanning, drama en biografie. Iedere maand komt er een nieuw verhaal bij van een bekende of minder bekende auteur. 
De VerhalenBieb bevat korte verhalen voor volwassenen van zo’n 6000 woorden, die in 15 tot 20 minuten te lezen zijn. De app biedt bij de lancering verhalen van onder anderen Fiona Rempt ('Regendruppels'), Herman Brusselmans ('De overval'), Anne Winkels ('Schoonheid') en Jan Bos ('GGZ'). 

De Week van het Korte Verhaal vindt plaats van 14 tot en met 24 februari en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. In november staat Nederland Leest in het teken van korte verhalen. De bekende auteur A.L. Snijders is gevraagd een verhalenbundel samen te stellen die een staalkaart biedt van de rijkdom aan korte verhalen uit de Nederlandstalige literatuur.

De VerhalenBieb-app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Voor het lezen is geen internetverbinding nodig; het gedownloade verhaal wordt opgeslagen op smartphone of tablet.  De app is ontwikkeld in samenwerking met Pikas Media, dat vernieuwende concepten rondom lezen en schrijven maakt en partner is voor uitgeverijen en bibliotheken, zo meldt KB/BNL.

De bibliotheken lanceerden eerder andere thematische apps met e-books, zoals de VakantieBieb (e-books voor op vakantie), de LuisterBieb (luisterboeken) en de PoëzieBieb (poëzie).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie