HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheek Bilzen geopend
19-02-2015
Op 16 februari is de nieuwe bibliotheek van Bilzen officieel geopend.  De bibliotheek wordt door het stadsbestuur gekarakteriseerd als een 'hypermodern knooppunt van traditionele en digitale informatie'.
Het kostte twee weken om de collectie van meer dan 114.000 boeken en cd’s over te brengen van het oude naar het nieuwe gebouw. De opening van de nieuwe bibliotheek trok zo'n 400 belangstellenden, aldus het Nieuwsblad.

De nieuwe bibliotheek, die circa 2,6 miljoen euro kostte, beoogt een combinatie te zijn van de klassieke bibliotheek met fysieke materialen en de digitale bibliotheek met focus op digitale informatie en media, zo wordt gesteld op de website van de gemeente Bilzen (ca 32.000 inwoners, gelegen in Belgisch Limburg). 
 
De bibliotheek is ingedeeld in vier zones:
  • de inkomzone met een foyer, een centrale balie, zelfuitleenbalies, een infokiosk en een lounge;
  • een collectiezone met de boekencollectie, open werkplaatsen en opzoekstations;
  • een stiltezone waar de bezoekers in alle rust kunnen werken, lezen of studeren;
  • de zone met extra activiteiten zoals mediaruimtes met digitale portals.
Verantwoordelijk schepen Fons Caubergh zegt in Het Belang van Limburg over de nieuwe bibliotheek: 'De Bilzerse bib wordt een toonbeeld van dynamisme en multifunctionaliteit en maakt volop gebruik van nieuwe technieken en media. Daarom willen we de komende maanden vooral gebruiken om proef te draaien en de puntjes op de i te zetten.' Burgemeester Frieda Brepoels voegt daaraan toe: 'Onze bib zal fungeren als hypermodern knooppunt van traditionele en digitale informatie en zo uitgroeien tot een rolmodel voor andere bibliotheken.'

Zie ook de Facebookpagina met artist impressions en foto's van de bouw.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie