HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Uden start project 'Wijsheid van het hart'
19-02-2015
Bibliotheek Uden gaat in een serie van vier bijeenkomsten op zoek naar verhalen die het hart van haar bezoekers raken. In de reeks bijeenkomsten worden boeken en films besproken die passen bij het thema ‘Wijsheid van het hart’.
Aanleiding voor de reeks zijn enkele recente boeken die verschenen zijn rondom het thema van het hart, zoals The power of the heart: Laat je hart je gids zijn van Baptist de Pape, een boek waarin de noodzaak van het luisteren naar je hart centraal staat, en Je hart als schuilplaats: Hulp en oplossingen in moeilijke tijden van Tara Brach en Waarom de heks in de oven verdween van Mieke Bouma en Lisette Thooft. Deze boeken zijn opgenomen in de lijst van spirituele toptitels van de Maand van de Spiritualiteit. De reeks Wijsheid van het hart start aansluitend op de Maand van de Spiritualiteit.

Tijdens de bijeenkomsten worden niet alleen boeken en films besproken die passen bij het thema ‘Wijsheid van het hart’, maar worden deelnemers ook uitgenodigd om zelf een bijdrage te leveren en er met elkaar over in gesprek te gaan. Daarnaast is er in de bibliotheek een wand ingericht waar bezoekers op memobriefjes kenbaar kunnen maken wat hun 'hartsverhaal' is (vergelijkbaar met de Before I die-wand, die de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in 2013 ingericht hadden).

De serie bijeenkomsten wordt begeleid door Marina Polderman, die eerder bijeenkomsten rondom Wijsheid in Crisistijd en Wijsheid van Verhalen in de Bibliotheek Oss verzorgde.

Zie ook de video over het project op YouTube.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie