HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bruna lanceert dienst voor onbeperkt digitaal lezen: Bliyoo
20-02-2015
Bruna heeft vandaag aangekondigd over drie maanden onder de naam Bliyoo een abonnementsdienst voor onbeperkt digitaal lezen te lanceren. Net als bij Spotify voor muziek en Netflix voor series en films kan iedereen die zich aanmeldt zoveel boeken en tijdschriften lezen als hij of zij wil.
De komende drie maanden wordt de dienst Bliyoo nog op kleine schaal getest. Tegen die tijd moet ook duidelijk zijn hoeveel het abonnement op onbeperkt lezen bij Bruna gaat kosten. Dat is deels afhankelijk van de gesprekken met de uitgevers die op dit moment plaatshebben. Bruna stelt zich op het standpunt dat auteurs een redelijke betaling mogen verlangen voor hun boeken op Bliyoo en wil daar in de prijsstelling rekening mee houden, aldus de boekhandelsketen vandaag in een persbericht.

Bruna-directeur Fred Zeegers stelt in het persbericht: 'Terwijl hier en daar beperkte abonnementen opduiken en lange termijn-aankondigingen van zogenoemde All you can read-concepten worden gedaan, hebben wij in stilte gewerkt aan de ontwikkeling van ons eigen platform. Als grootste keten op het gebied van lezen en schrijven vind ik dat we in staat moeten zijn om de klant goed en als eerste te bedienen. Dat doen we nu met Bliyoo.'

Doel is om bij de lancering via de dienst 75 procent van het totale Nederlandse e-bookaanbod aan te bieden. CB, de distributeur van alle Nederlandstalige e-books, biedt momenteel ruim 35.000 e-books aan. De dienst van Bruna moet dus ongeveer 26.000 titels gaan bevatten. Bruna wil ook de allernieuwste titels in het abonnement opnemen.
Bliyoo gaat de concurrentie aan met onder andere de e-bookdienst van BNL (tegenwoordig KB), die ruim 10.000 titels aanbiedt, en met Elly´s Choice, een beperktere dienst die elke maand tien e-books aanbiedt voor € 2,99, zo stelt Nu.nl

Bliyoo zal in de vorm van apps te vinden zijn in de App Store en op Google Play. De boeken binnen het abonnement zijn te lezen op allerlei manieren: op een smartphone, tablet, PC en laptop. 
Partner in het project is Push2Tablet, dat het platform heeft ontwikkeld. Bruna werkt al met Push2Tablet samen in Bruna Tablisto voor de aankoop van losse e-books en -magazines.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie