HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gert Staal stapt per direct op als directeur Bibliotheek Rotterdam
20-02-2015
Gert Staal is per direct opgestapt als directeur van de Bibliotheek Rotterdam, na onenigheid met de Raad van Toezicht.
Directe aanleiding voor het opstappen van Gert Staal zou een conflict met de Raad van Toezicht zijn vanwege het feit dat de Raad de financial controller had gevraagd om een toelichting te geven op de financiële situatie van de bibliotheek zonder medeweten van Staal, die zich daardoor gepasseerd voelde en de controller op staande voet ontsloeg, zo meldt RTV Rijnmond. De Raad van Toezicht wil zich samen met de nieuwe directeur inspannen om het ontslag van de financial controller weer terug te draaien.

De Raad van Toezicht was al langer ontevreden over het functioneren van Staal, zo blijkt uit uitspraken van Arjen van Klink, lid van de Raad van Toezicht, tegenover RTV Rijnmond. Volgens Van Klink ging het met name om het ontbreken van een visie op de toekomst van de bibliotheek bij Staal en om gebrekkig aansturen van de organisatie. Om die redenen wilde de Raad Staals contract, dat over enkele maanden af zou lopen, al niet verlengen.

Gert Staal trad in juni 2013 aan als directeur van Bibliotheek Rotterdam. Zijn contract liep nog door tot juni dit jaar. Staal kreeg tijdens zijn periode als directeur te maken met aanzienlijke financiële problemen, mede voortvloeiend uit de verzelfstandiging en de reorganisatie van de bibliotheek, waarvoor de SP in juli 2013 ook al waarschuwde
Zie ook de eerdere berichtgeving over de financiële problemen op 20 februari, 27 februari3 juli en 21 juli 2014.

Gert Staal wordt volgens RTV Rijnmond opgevolgd door interim-manager Theo Kemperman, die voorlopig aanblijft tot eind dit jaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie