HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Pittem brengt samen met auteur verhaal voor sociale media
23-02-2015
Bibliotheek Pittem brengt samen met de Pittemse auteur Luc Vandromme een verhaal dat speciaal verspreid zal worden via sociale media. 
Het verhaal, getiteld ‘Onder de voorschoot’, zal enkel te volgen zijn via de sociale media Twitter en Facebook en dit gedurende een maand. Elke dag worden vijf twitter- en facebookberichten verspreid op een vast tijdstip. Na een maand zal de lezer of volger het volledige verhaal hebben kunnen lezen. ‘Onder de voorschoot’ vertelt het verhaal van een jongen op zoek naar zijn roots. Op zijn zoektocht stuit hij op onbekende en verzwegen feiten.

In een persbericht schrijft Bibliotheek Pittem over het project: 'Het traditionele lezen staat onder druk. De opkomst van sociale media, het e-boek en andere vormen van vrijtijdsbesteding vervangen het gedrukte boek. En steeds opnieuw verschijnen in de media onheilsberichten over de afnemende verkoopcijfers van boeken. De nieuwe media en het boek zijn [echter] niet alleen concurrenten van elkaar, ze kunnen elkaar ook versterken. Steeds meer maken auteurs, uitgeverijen en bibliotheken gebruik van blogs, Twitter, Facebook. In de Angelsaksische landen experimenteren auteurs reeds langer met de "micro novel", een verhaal dat via een bepaald sociaal medium wordt verspreid. Niet enkel kan men op deze manier extra info, zoals foto’s en filmpjes, over het verhaal meegeven, lezers kunnen ook actief reageren op of zelfs tussenkomen in het verhaal.'

Het eerste bericht waarmee het verhaal van start gaat, wordt de wereld ingestuurd op zaterdag 28 februari om 09.00 uur. De ontknoping van het verhaal volgt dan op zondag 29 maart. Om het verhaal te volgen, dient men de hashtag #voorschoot of de twitteraccount @Voorschoot te volgen, lid te worden van de Facebookpagina ‘Onder de voorschoot’ of de blog van Luc Vandromme te volgen.

Van Luc Vandromme verschenen eerder de romans De koffer van Caracas, Het oog van Maria Concepcion en De leerling-snijder


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie