HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Naarden-Bussum en De Bibliotheek positief over fusie
03-03-2015
De directies en besturen van Bibliotheek Naarden-Bussum en De Bibliotheek, werkzaam in de gemeenten Muiden, Weesp, Wijdemeren (Loosdrecht e.o.) en Eemnes, staan positief tegenover een fusie van de twee organisaties, zo blijkt uit een fusienota die beide partijen gezamenlijk hebben opgesteld.
Het fusieonderzoek werd op 22 november 2014 aangekondigd en is inmiddels dus afgerond met een nota. De aanleiding was de gemeentelijke fusie van Bussum, Naarden en Muiden (met de nieuwe gemeentenaam Gooise Meren), die 1 januari 2016 ingaat.
 
Marian Buvelôt, directeur van De Bibliotheek (vestigingen in Eemnes, Loosdrecht, Muiden, Weesp en servicepunten in Muiderberg en Nederhorst aan den Berg) zegt vandaag in De Gooi- en Eemlander over de fusie: 'Als wij fuseren, dan staan wij sterker in onze schoenen en hebben we financieel gezien meer bewegingsvrijheid. Ervan uitgaand dat de budgetten, die wij krijgen van de verschillende gemeenten, gelijk blijven. Samen kunnen we beter inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De bibliotheek is een publieke voorziening, die wij graag overeind willen houden. Een van de voorwaarden die wij stellen is daarom dat de huidige dekkingsgraad behouden blijft.'

In juni zullen door de twee bibliotheken gezamenlijk uitgewerkte plannen aangaande de fusie worden gepresenteerd aan de verschillende gemeenten. Naar verwachting zal de fusie vervolgens op 1 januari 2016 haar beslag krijgen.

Zie over de fusie ook de berichten op 24 november 2014 en op 2 oktober 2014


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie