HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
FNV Publiek Belang: verlenging termijn VPL-regeling niet mogelijk
10-03-2015
Verlenging van de termijn om nog gebruik te kunnen maken van de VPL-regeling is niet mogelijk. FNV Publiek Belang kan daar niet over besluiten en los daarvan is het financieel ook niet haalbaar. 
Dat zegt Hanan Yagoubi, bestuurder van FNV Publiek Belang, in reactie op de vraag wat zij gaat doen met de petitie die 6 maart is ingediend door vakbondsleden die werkzaam zijn bij NBD Biblion. ‘Helaas zijn de inhoud en het verzoek in de petitie van tevoren niet met mij besproken, dan had ik de initiatiefnemers nader kunnen informeren over de (on)mogelijkheden als het gaat om de VPL’, aldus Yagoubi, die verder meldt: ‘Verlenging van de termijn is helaas niet mogelijk. Dit is ook niet aan mij om te besluiten. Los daarvan is het financieel niet haalbaar. Als de voorwaardelijke regeling nu wordt uitgevoerd, dan is zeker een premie nodig van 5% van het salaris, die door alle werknemers binnen de bibliotheken zal moeten worden betaald. Ik weet dat een overgroot deel van de medewerkers nooit gebruik zal kunnen maken van deze regeling. Kortom, het zal niet mogelijk zijn om de regeling alsnog verder op te rekken. Neemt niet weg dat de deelnemers die een petitie bij mij indienen voorzien worden van uitleg.’

Het ziet er dus naar uit dat de periode waarin nog gebruik kan worden gemaakt van de VPL-regeling blijft lopen tot 15 juni 2015 (aanvragen om pensioen moeten uiterlijk 15 april binnen zijn bij het Pensioenfonds Openbare Bibliotheken). 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

wim Keizer
11-3-2015 14:15
Had/heeft de OR van Bibliotheek Den Bosch (zie hieronder
http://www.bibliotheekblad.nl/nieuws/nieuwsarchief/bericht/1000006184) bovenstaand bericht al gezien?

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie