HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rivierenland opent tien zelfservicepunten
13-03-2015
Na een succesvolle pilot in Kulturhus D’n Dulper in Boven-Leeuwen heeft Bibliotheek Rivierenland negen nieuwe zelfservice bibliotheekpunten ingericht. De zelfservicepunten zijn gevestigd in dorpshuizen, multifunctionele centra, scholen en supermarkten in verschillende dorpen in de regio. 
Bibliotheek Rivierenland stelt in een persbericht ervoor te kiezen de dienstverlening zo dicht mogelijk bij de klanten te brengen.  'Dit in tegenstelling tot landelijke ontwikkelingen, waarvan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs publiceerde dat bewoners van met name plattelandsgebieden steeds langer moeten reizen om een bibliotheek te bezoeken,' aldus Bibliotheek Rivierenland.
Met de zelfservicepunten wil de bibliotheek een aantal kleine kernen dichter bij huis toegang bieden tot haar dienstverlening. Uitgangspunt voor Bibliotheek Rivierenland is het inrichten van een fijnmazig netwerk voor haar dienstverlening in de regio. Bibliotheek Rivierenland telt nu 19 vestigingen, tien zelfservicepunten en vier leespunten. Daarnaast is de bibliotheek met de inzet van lees-/mediacoaches in het kader van de Bibliotheek op school actief op 106 basisscholen in Rivierenland.

De zelfservice bibliotheekpunten zijn voorzien van een zelfserviceapparaat dat gemakkelijk te bedienen is. Bibliotheekleden kunnen hun boeken, luisterboeken en dvd’s daarmee zelf scannen bij het lenen en terugbrengen. Via de website van de bibliotheek kunnen klanten titels reserveren uit de hele collectie, waarna zij bericht krijgen als de materialen bij het zelfservicepunt voor hen klaarliggen. De uitleenpunten bestaan uit een uitleenmeubel met een touchscreen en scanner. (Zie dit bericht van 23 januari 2014 in de Gelderlander.)

De zelfservicepunten zijn gevestigd in Asperen, Boven-Leeuwen, Brakel, Deest, Deil, Horssen, Maasbommel, Nederhemert, Tiel-Passewaaij en Vuren.

De bibliotheekpunten zijn tot stand gekomen met een subsidie van bijna 40.000 euro van de provincie Gelderland. (Zie dit eerdere bericht). 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie