HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
FNV Publiek Belang wil verlenging overgangsperiode VPL-regeling
13-03-2015
Hanan Yagoubi, bestuurder van FNV Publiek Belang, zal op 19 maart in een CAO-overleg het verzoek aan de werkgeversdelegatie van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) doen om de overgangsperiode van de VPL-regeling met een half jaar te verlengen.  
Dat schrijft Yagoubi in een brief van 12 maart (pdf) aan de FNV-leden die werkzaam zijn bij NBD Biblion.

Met dit standpunt komt zij terug op haar eerdere melding dat verlenging van de termijn niet mogelijk is en ook financieel niet haalbaar. Zij zei dit 10 maart in reactie op de vraag van Bibliotheekblad.nl wat ze wilde gaan doen met de door de NBD-personeelsleden op 6 maart ingediende petitie. Inmiddels wordt deze petitie ondersteund door de Ondernemingsraad van de Bibliotheek Den Bosch. In haar brief aan de NBD-leden maakt Yagoubi daar melding van. In het totaal heeft zij 50 handtekeningen ontvangen.
Zij schrijft: ‘Op donderdag 19 maart vindt er een CAO-overleg plaats. Vandaag heb ik richting de werkgevers uw boodschap en verzoek kenbaar gemaakt. Dit houdt in dat ik op het CAO-overleg het verzoek zal doen de overgangsperiode met een half jaar te verlengen. Na het overleg van donderdag 19 maart a.s. ontvangen jullie nader bericht.’
De vakbondsleden die bij NBD Biblion werken voerden als argument voor uitstel aan dat de pensioenplanner op 6 maart nog steeds niet bijgewerkt was, zodat werknemers niet kunnen zien wat de financiële gevolgen zijn van te nemen beslissingen met betrekking tot hun (pre-)pensioen.

Op de vraag aan Yagoubi wat de reden is nu bij nader inzien toch voor oprekken van de overgangsperiode te pleiten, kwam nog geen reactie. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Wim Keizer
16-3-2015 15:08
Aanvulling:

Hanan Yagoubi, bestuurder van FNV Publiek Belang, liet 15 maart als antwoord op de laatstgenoemde vraag weten dat zij gedurende
de onderhandelingen meerdere voorstellen heeft gedaan en dat de veronderstelling dat de FNV zonder slag of stoot met een compromis (uitstel VPL-regeling tot 15 juni) heeft ingestemd niet juist is. Vandaar ook dat zij eerder aangaf het jammer te vinden dat er niet van tevoren met haar over de inhoud van de petitie is afgestemd.
Zij zegt: “Ik heb 49 handtekeningen ontvangen vanuit NBD Biblion, waarvan 33 van FNV-leden, en 1 handtekening van een lid werkzaam bij bibliotheek ‘s Hertogenbosch. Het is mijn taak om als vakbondsbestuurder het verzoek van mijn leden te respecteren en hier ook werk van te maken."
Na a.s. donderdag komt ze met nadere berichten.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie