HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Tilburg start samenwerking met Regionaal Archief Tilburg
26-03-2015
Vanaf 1 april zal Bibliotheek Tilburg gaan fungeren als een 'extern loket' voor het Regionaal Archief Tilburg.  Eens per twee weken zal een medewerker van het archief in de Bibliotheek Tilburg Centrum aanwezig zijn om mensen te helpen die op zoek zijn naar informatie over de geschiedenis van hun familie, woonhuis of stad.
Beide organisaties stellen in een persbericht over de samenwerking: 'Regionaal Archief Tilburg had de wens om het gebruik van de collectie van het archief te bevorderen. De Bibliotheek Midden-Brabant wilde hier graag aan meewerken en zo ontstond het idee voor een "extern loket" van het archief in de Bibliotheek. Het sluit mooi aan bij de Heritage Browser in de Bibliotheek Tilburg Centrum, waar al archieffoto’s te bekijken zijn. Bibliotheekbezoekers met een historische vraag, kunnen die vanaf april stellen aan bibliotheekmedewerkers. Die zullen gerichte doorverwijzingen doen naar de website van Regionaal Archief Tilburg, waar het antwoord van de vraag mogelijk te vinden is.
De Bibliotheek Midden-Brabant en Regionaal Archief Tilburg zijn grote voorstanders van dergelijke vormen van samenwerking. De verwachting is dat bibliotheekbezoekers met historische interesse er op deze manier makkelijker toe komen zich te verdiepen in hun eigen geschiedenis. Dit kan vele mooie verhalen en ervaringen opleveren,' aldus de organisaties.

Aansluitend organiseert Bibliotheek Tilburg Centrum in mei een workshop Stamboomonderzoek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie