HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zeeuwse bibliotheken aangesloten op Nationale Bibliotheek Catalogus
07-04-2015
Met ingang van vandaag is de catalogus van de Zeeuwse bibliotheken aangesloten op de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC). Zeeland is daarmee de eerste provincie waar de bibliotheken volledig zijn aangesloten op de landelijke infrastructuur.
Met de NBC kan de gebruiker de collectie van de Zeeuwse bibliotheken
doorzoeken. De NBC biedt ook de mogelijkheid om te verfijnen naar Zeeuwse
vestigingen en uit te zoomen naar het landelijk bezit, zo meldt de Zeeuwse Bibliotheek in een persbericht namens de vier Zeeuwse bibliotheken. Door de deelname van de Koninklijke Bibliotheek maakt de NBC alles wat in Nederland is uitgegeven zichtbaar.

De NBC biedt intelligente zoektechnieken, een betere koppeling tussen vergelijkbare titels en uitgebreidere filtermogelijkheden, waardoor het eenvoudig zoeken is tussen de verschillende lokale én landelijke bronnen, aldus het persbericht.

In de NBC zijn naast de collectie van de Zeeuwse bibliotheken en het landelijke bezit onder andere te vinden: tijdschriften, e-books van Bibliotheek.nl, luisterboeken en luistercolleges, leestips (o.a. LibraryThing), cd’s en luistertips van Muziekweb (Centrale Discotheek Rotterdam), krantenbank (LexisNexis), consumentenbond, links naar o.a. Wikipedia, Google Books, Project Gutenberg.

Maart vorig jaar werd de OBA als eerste bibliotheek aangesloten op de NBC. De intentie was toen dat in de loop van 2015 alle Nederlandse bibliotheken zouden zijn aangesloten op de NBC.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie