HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
AntiKraakBieb Velsen gesloten
17-04-2015
Op 15 april heeft de AntiKraakBieb in Velsen-Noord definitief haar deuren gesloten. Bibliotheek Velsen heeft besloten het project niet meer voort te zetten.
Als redenen voor de sluiting noemt Bibliotheek Velsen het feit dat de bezoekersaantallen achterbleven en het gegeven dat er niet voldoende tijd beschikbaar was om het concept goed uit te voeren. Een belangrijk element van dit concept vormde de betrokkenheid van de buurtbewoners, en die viel wat tegen, zo blijkt uit een reportage van RTV Noord-Holland naar aanleiding van de sluiting. Bovendien komt er vanaf 1 september twee middagen per week een uitleenpunt beschikbaar in de Brede school de Triangel in Velsen-Noord, met een mobiele collectie gericht op ouderen en kinderen van 0 tot 4 jaar,  zo meldt Bibliotheek Velsen.

De AntiKraakBieb opende op 6 november 2013 haar deuren. De bibliotheek was gevestigd in een leegstaande woning, werd gerund door vrijwilligers en was gebaseerd op het principe van ruilhandel (een boek brengen = een boek halen). Bibliotheek Velsen spreekt van 'een uniek concept waarbij verbondenheid, uitwisseling van kennis en informatie en ruilhandel centraal stonden'. De AntiKraakBieb was tevens een ontmoetingspunt voor de wijk, waar de bewoners zelf initiatieven konden opzetten en uitvoeren.
Gebruik van de AntiKraakBieb was gratis. De bibliotheek werd gerund door vrijwilligers van het sociale werkbedrijf IJmond Werkt! en was gevestigd in leegstaande woningen die tijdelijk beschikbaar werden gesteld door woningcorporaties, reden waarom de bibliotheek tijdens het anderhalve jaar dat ze functioneerde verschillende keren verhuisd is.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie