HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Handtekeningen voor referendum over bezuinigingen Bibliotheek Nijkerk
21-04-2015
Bibliotheek Nijkerk wil door middel van een burgerinitiatief het onderwerp van een referendum over de bezuinigingen op de bibliotheek op de agenda krijgen van de Nijkerkse gemeenteraad. Daartoe zijn gisteren door leden van de bibliotheek 666 handtekeningen aangeboden aan burgemeester Renkema van Nijkerk.
De handtekeningen zijn in drie dagen tijd opgehaald. Er zijn minimaal 25 handtekeningen nodig om een onderwerp via een burgerinitiatief op de raadsagenda te krijgen.Door het indienen van dit burgerinitiatief, over het houden van een referendum over de grote bezuinigingen op de bibliotheek, moet de gemeenteraad beslissen of het referendum er ook daadwerkelijk komt. In het referendum zal de vraag centraal staan of er op de bibliotheek bezuinigd kan worden en zo ja, hoeveel.
Het is nog nooit eerder voorgekomen dat er een referendum is gehouden in Nijkerk.

De bezuinigingen zijn al lange tijd onderwerp van gesprek tussen de bibliotheek en de gemeente Nijkerk. De bibliotheek heeft van het Nijkerkse college een bezuinigingsopdracht gekregen van ten minste 250.000 euro, bijna eenderde van de totale subsidie. Bibliotheek Nijkerk heeft in haar ingediende plannen aangegeven dat de bezuiniging veel te veel is om in één keer te kunnen realiseren. Zeker gezien de eis van het gemeentebestuur om tegelijkertijd de vestigingen in Nijkerk en Hoevelaken open te houden.
'Er zou juist geïnvesteerd moeten worden in de bibliotheek omdat in deze tijd veel voorzieningen worden afgebroken en de bibliotheek een belangrijke plaats heeft in de samenleving van Nijkerk en Hoevelaken,' aldus de bibliotheek in een persbericht.

Het bestuur van de bibliotheek heeft aangegeven per 1 januari 2016 maximaal honderdduizend euro te kunnen bezuinigen, zo meldt de Stentor.

Zie ook de reportages van Nijkerk Nieuws en Omroep Gelderland.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie