HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BiblioPlus organiseert symposium over Bibliotheek op school
08-05-2015
BiblioPlus organiseert op 29 mei het symposium ‘Een kind dat leest, bouwt aan zijn toekomst', tijdens welke tal van deskundigen van gedachten wisselen over nut en noodzaak van de Bibliotheek op school.
Aan de orde komen vragen als: Wat is de sociaaleconomische betekenis van lezen voor de toekomst van onze kinderen (en onze samenleving) en welke bijdrage levert de bibliotheek samen met het onderwijs daaraan? Wat zijn de concrete effecten van een betere leesvaardigheid?

Keynote- sprekers tijdens de bijeenkomst zijn:
Kees Broekhof, senior adviseur bij Sardes, een van de experts die in opdracht van Kunst van Lezen de Monitor de Bibliotheek op school hebben ontwikkeld.
Mark Mieras, wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in hersenontwikkeling.

Het ochtendprogramma bestaat uit een plenair gedeelte met de keynote-lezingen. In de middag kan men een keuze maken uit een aantal presentaties, onder andere van Henk Pilon en Gerard Meijer over Het rekenmodel de Bibliotheek op school.

De bijeenkomst is bedoeld voor wethouders, beleidsambtenaren, raadsleden, schooldirecteuren en voor iedereen die werkzaam is in het primair en voortgezet onderwijs, de kinderopvang en de bibliotheek.

Voor meer informatie, zie de website van BiblioPlus.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie