HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pilot met 'Stationsleestafels' in Utrecht CS en Rotterdam CS
18-05-2015
Eind april zijn in de stationshallen van Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal zogeheten 'Stationsleestafels' geplaatst. Het gaat om een pilot van een maand waarbij Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Rotterdam, de NS en ProBiblio zijn betrokken.
In de hal van Utrecht Centraal is een Stationsleestafel ingericht waarop graphic novels zijn geplaatst die reizigers aan de tafel kunnen lezen. In de Stationshuiskamer in de hal van Rotterdam Centraal is een leestafel ingericht met tijdschriften en een collectie boeken over Rotterdam, zo wordt gemeld op de website van de Bibliotheek op het station.

De NS stelt over de pilot: 'De Stationsleestafel is in samenwerking met Bibliotheek op het station tot stand gekomen. De NS wil met dit initiatief de wachttijd voor de reizigers veraangenamen, waarbij de Bibliotheek op het station een bijdrage levert door het faciliteren van het aanbod op de Stationsleesttafel. De boeken en tijdschriften zijn bedoeld om aan de tafel te lezen.'

Tijdens de pilotperiode worden het gebruik en de reacties van reizigers gemeten. Op basis van de resultaten wordt besloten over het vervolg van deze proef. Reacties worden onder andere verzameld via de hashtag #stationsleestafel.

De pilot met de Stationsleestafels is een samenwerkingsproject van Bibliotheek Utrecht, de Bibliotheek Rotterdam, de NS en ProBiblio.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie