HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking boekensite hebban.nl en bibliotheken met 'Boekentipper'
08-06-2015
In het kader van de Maand van het Spannende Boek, die nog loopt tot eind juni, werken de online boekencommunity hebban.nl en de bibliotheken samen met de zogeheten 'Boekentipper'. Met de Boekentipper kunnen lezers tijdens de Maand van het Spannende Boek op basis van drie favoriete thrillers een boekenadvies op maat aanvragen bij een bibliotheek in de buurt.
Lezers kunnen op de Boekentipper-pagina op hebban.nl een lijstje van drie favoriete misdaadboeken samenstellen. Op basis van de postcode van de lezer wordt de dichtstbijzijnde (deelnemende) bibliotheek geselecteerd. Wanneer de lezer de aanvraag verzendt, ontvangt de geselecteerde bibliotheek een bericht per e-mail. De bibliotheekmedewerker stelt via een speciale link een persoonlijke boekentip samen, aangevuld met een toelichting en waar nodig extra informatie. De boekentip wordt via Hebban.nl teruggezonden naar de lezer, die het boek direct op zijn of haar digitale ‘Wil ik lezen’-boekenplank kan plaatsen, maar ook kan delen via Facebook en Twitter.

Er doen ongeveer 150 bibliotheken mee aan de actie. De Spannende Zaken Bibliotheektipper werd door Hebban ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Stichting CPNB, zo meldt hebban.nl in een persbericht.

Tijdens de Maand van het Spannende Boek staat ditmaal niet de dader centraal maar de misdaadbestrijder: de politie. Marion Pauw heeft voor deze editie het geschenkboek Grijs gebied geschreven. In deze maand krijgen klanten het boek cadeau van de boekhandelaar bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. (Zie interview met Marion Pauw in Bibliotheekblad nr 5).
Bibliotheekleden krijgen tijdens de Maand van het Spannende Boek een gratis huisveiligheidscheck, ontwikkeld door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Daarnaast organiseren bibliotheken deze maand tal van activiteiten en lezingen. (voor een overzicht zie hier).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie