HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Abonnementsdienst voor e-books Bliyoo gelanceerd
09-06-2015
Bruna heeft op 27 mei de al eerder aangekondigde abonnementsdienst Bliyoo gelanceerd, via welke voor een vast bedrag per maand onbeperkt digitale boeken en tijdschriften gelezen kunnen worden.
De lancering van Bliyoo werd door Bruna reeds in februari van dit jaar aangekondigd. Toen werd nog gemeld dat het de bedoeling was bij de lancering 75 procent van het totale Nederlandse e-bookaanbod aan te bieden, nu maakt Bruna melding van 'enkele duizenden' e-books en 70 tijdschriftentitels. Het is de bedoeling dat dit aanbod de komende maanden groeit.

De titels zijn op dit moment beschikbaar via een app die voor iOS en Android geschikt is; op termijn moeten ze eveneens beschikbaar komen voor e-readers. Er zijn drie abonnementen mogelijk: alleen e-books, alleen tijdschriften of een combinatie. De eerste twee zijn 9,95 euro per maand, het combinatieabonnement  heeft men voor 15,95 euro per maand. Op de digitale leesplank kunnen maximaal drie e-books en drie tijdschriften tegelijkertijd worden geplaatst. Deze staan er voor onbeperkte tijd op en kunnen op elk moment gewisseld worden.

Bliyoo moet de concurrentie aangaan met een groeiend aantal Spotify-achtige diensten voor e-books, zoals Elly's Choice,  dat augustus vorig jaar gelanceerd werd door uitgeefconcerns VBK (o.a. uitgeverijen Atlas Contact, Ambo/Anthos, Veen, Houtekiet, Luitingh-Sijthof) en Dutch Media (o.a. Lebowski, Moon, Mistral, Carrera) en dat onlangs aankondigde haar keuzemogelijkheden en aanbod te verruimen door samenwerkingsovereenkomsten af te sluiten met RTL, ANWB en een aantal tijdschrifttitels.
Op dezelfde markt bewegen zich, naast de bibliotheken,  bijvoorbeeld ook nog Tom Kabinet, de dienst die tweedehands e-books aanbiedt en Storytel, het bedrijf dat voor 9,99 euro per maand duizenden audioboeken aanbiedt en dat onlangs meldde geen luisterboeken meer aan de KB te willen leveren omdat het bedrijf de LuisterBieb als directe concurrent van haar eigen dienstverlening ziet.

Verder wordt verwacht dat onder andere ook Bol.com/Kobo en Amazon zich binnenkort op de Nederlandse markt zullen melden met een soortgelijke abonnementsdienst voor (streaming) e-books. Ook het Deense Mofibo kondigde eerder aan in Nederland een abonnementsdienst voor e-books te willen starten en onlangs meldde zich op deze markt ook de Eindhovense startup MagBoox.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie