HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Boekenberg gaat 'on tour' met 'pop-up bibliotheek' op bakfiets
12-06-2015
Bibliotheek Spijkenisse, Boekenberg,  trekt deze zomer de stad in met een 'pop-up bibliotheek',  een flexibel inzetbare tijdelijke bibliotheek in de vorm van een bakfiets. De bakfiets zal aanwezig zijn op diverse evenementen en festivals in Spijkenisse om inwoners op een verrassende manier kennis te laten maken met de bibliotheek.
Bij ieder bezoek van de pop-up bibliotheek kunnen jong en oud kennismaken met het aanbod van de bibliotheek. Er worden gratis activiteiten georganiseerd op het gebied van lezen en voorlezen, sport en spel, muziek en dergelijke, zo meldt de Boekenberg.

De pop-up bibliotheek werd officieel in gebruik genomen tijdens de avondvierdaagse. Kinderen werden gestimuleerd om naast de kilometers die zij gelopen hadden ook veel leeskilometers te gaan maken.
Gedurende de zomer zal de bakfiets in Spijkenisse te vinden zijn bij evenementen als het Home & Fashion Event, het Vliegerfestival en Werelds Spijkenisse. Ook de Kindervakantiespelen, Zomerpleinen, Kinderboerderij De Trotse Pauw, Rivièrabad Spijkenisse en de Fluisterboot krijgen de pop-up bibliotheek op bezoek.

Vergelijkbare projecten met een minibibliotheek op een bakfiets werden eerder geïnitieerd in bijvoorbeeld Brussel en Tiel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie