HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Inzamelingsactie voor Biblionef Ghana
17-06-2015
Wia Huisman-Smeenk, consulent Leesbevordering en Informatievaardigheden bij zeven bibliotheken in noordoost-Groningen, organiseert net als vorige jaren een inzamelingsactie voor Biblionef Ghana, onder andere om een 'Readingfestival' op te zetten.
Wia Huisman-Smeenk vertrekt op 9 juli, samen met Ans Ruiter, leerkracht bij de Vuurvlinder in Appingedam en Feikje Geertsma, werkzaam bij zorginstelling De Zijlen, voor drie weken naar Ghana om Biblionef Ghana te adviseren op het gebied van leesbevordering en te helpen bij de organisatie van het eerste Readingfestival in Ghana.

Wia Huisman-Smeenk zet zich al enkele jaren op vrijwillige basis in voor het schoolbibliotheekwerk in Ghana. In augustus 2014 deed zij daarvan verslag in een artikel voor bibliotheekblad.nl. Zo heeft ze in 2011 en 2012 samen met collega Wil de Jong bibliotheken opgezet in Adawso en Okorase (Ghana) en een bibliotheek in Kenia. In 2014 gevolgd door een reis naar de Voltaregio in Ghana.

Huisman-Smeenk, Geertsma en Ruiter streven ernaar met hun inzamelingsactie 7500 euro binnen te halen, met name om samen met Patricia Arthur, vertegenwoordiger van Biblionef in Ghana, het eerste Readingfestival in Ghana te kunnen verzorgen voor 72 leerlingen van 18 scholen die samenwerken met Biblionef Ghana.

Biblionef Ghana bestaat bijna twee jaar en heeft al tientallen scholen in Ghana van boeken voorzien. Elke school ontvangt voor de eerste keer 125 boeken. Ze moeten daarvoor wel actief iets opzetten met de boeken en leesbevordering. Biblionef is een internationaal netwerk van onafhankelijk opererende organisaties (in Nederland, België, Frankrijk, Suriname, Zuid-Afrika en Ghana) met dezelfde naam en doelstelling. De Nederlandse organisatie bestaat sinds 1991. De Biblionef-organisaties stellen nieuwe kinderboeken ter beschikking aan kinderorganisaties in ontwikkelingslanden.
Biblionef is volledig afhankelijk van giften, donaties en sponsoring door bedrijven, fondsen, scholen en particulieren.

Voor meer informatie, zie het weblog van Wia Huisman-Smeenk.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie