HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Bredebieb intensiveren samenwerking met ondertekening convenant
30-06-2015
De bibliotheken van Arnhem, Assen, Nieuwegein en Utrecht, die, samen met The Alignment House, de kerngroep vormen van de zogeheten ‘Bredebieb’-beweging, hebben een convenant getekend waarin zij afspreken samen te werken.
In het convenant is afgesproken dat elk lid van de kerngroep het voortouw zal nemen op een van de gebieden waar de Bredebieb zich op richt. Bibliotheek Arnhem gaat zich met name richten op informele educatie, de integratie van online producten met de lokale fysieke bibliotheek ligt bij Bibliotheek Assen en Bibliotheek Nieuwegein 'De tweede verdieping' zet zich in voor het ontwikkelen van producten rond lifestyle, gezondheid en welzijn. HR ligt bij de Bibliotheek Utrecht, terwijl de Bredebiebacademy, de doorontwikkeling van het merk en het borgen van de samenhang van thema’s zullen worden uitgevoerd door The Alignment House.

De bibliotheken van Rivierenland en Nijkerk willen samen met het regionale ziekenhuis en diverse zorgpartners in hun regio starten met het aanbieden van de door Bredebieb ontwikkelde diensten Gezondheidsplein en LocalConnect. Zij hebben daartoe een subsidieaanvraag ingediend bij de Rijnbrinkgroep, zo meldt de Bredebieb.

De groep ‘Bredebieb-bibliotheken’ telt inmiddels 14 leden (10 community- en 4 stuurgroepleden).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie