HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rivierenland lanceert abonnementen met e-reader
01-07-2015
Vandaag lanceert Bibliotheek Rivierenland twee abonnementen waarbij leden een e-reader bij hun lidmaatschap krijgen. Bibliotheek Rivierenland neemt dit initiatief samen met Bibliotheek Assen. Het initiatief geldt als pilot voor de hele bibliotheekbranche.
Met de introductie van deze nieuwe abonnementsvormen zet de bibliotheek voor het eerst abonnementen voor digitaal lezen in de markt, aldus Bibliotheek Rivierenland in een persbericht. De beide bibliotheken die het initiatief lanceren willen hiermee het digitaal lezen stimuleren.

Ereader Rivierenland
Belangstellenden die zich aanmelden voor een nieuw abonnement met e-reader worden drie jaar lid van de bibliotheek en ontvangen daarbij de KOBO GLO HD e-reader in een luxe omslag.
Geïnteresseerden hebben de keus uit twee abonnementen waarbij zij de e-reader ontvangen. Er is een e-reader-abonnement voor € 4,50 per maand voor mensen die alleen digitaal willen lezen met de e-books van de bibliotheek. Mensen die digitaal willen lezen en daarnaast gebruik willen maken van de gehele bibliotheekcollectie en daarmee ook muziek, films en tijdschriften willen lenen, kunnen kiezen voor het All-you-can-read-abonnement à € 8,25 per maand.
Voor €2,25 extra per maand is het voor bestaande leden mogelijk het lopende abonnement uit te breiden tot een all-you-can-read abonnement, inclusief de e-reader.

Inwoners van de gemeente Buren zijn overigens uitgesloten van beide e-readerabonnementen, zo blijkt uit een bericht op de website van Bibliotheek Rivierenland. De gemeente Buren besloot in 2010 vanwege bezuinigingen de samenwerkingsovereenkomst met de Bibliotheek Rivierenland op te zeggen.

De abonnementen geven toegang tot de circa 10.000 e-books die beschikbaar zijn via het landelijke e-bookplatform van de bibliotheken, waarvan zo’n 40% te lezen is op de e-reader, aldus Bibliotheek Rivierenland in het persbericht.

Gaby Lafeber, directeur-bestuurder Bibliotheek Rivierenland, over het initiatief: 'De bibliotheek vernieuwt en dit is er een prachtig bewijs van. Ik ben erg blij dat we digitaal lezen - met de allernieuwste e-reader - heel voordelig binnen handbereik van onze klanten kunnen brengen.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Vincent Rotermundt
3-7-2015 01:10
Gemeente Buren uitgesloten?  Ook in bibliotheekland bestaan kruideniers. 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie