HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Inschrijving IVI Award 2015 geopend
01-07-2015
Vandaag is de inschrijving geopend voor de nieuwe editie van de IVI Award, de prijs die sinds vorig jaar jaarlijks wordt uitgereikt aan bibliotheek, archief, museum, mediatheek die zich het meest innovatief heeft getoond waar het gaat om informatieverschaffing aan het publiek.
IVI staat voor Innovatie voor Informatie: de prijs werd vorig jaar in het leven geroepen om innovatie in de informatiebranche in de meest brede zin te stimuleren. Voor deze prijs komen initiatieven in aanmerking in zowel openbare, onderwijs- en speciale bibliotheken en archieven, mits deze een openbaar karakter hebben. Het gaat om innovaties op elk gebied: zowel technisch als sociaal, zolang ze maar ten goede komen aan het publiek, aldus de organisatoren in een persbericht.

De prijs zal worden toegekend door een jury die dit jaar bestaat uit: Bas Savenije (oud-directeur Koninklijke Bibliotheek), Dafne Jansen (Universiteit Utrecht), Henriëtte de Kok (oud-directeur Bibliotheek Midden-Brabant) en Björn Stenvers (Amsterdam Musea).

Vorig jaar waren voor de prijs genomineerd: Bibliotheekservice Fryslân met Frysklab, Brabants Historisch Informatie Centrum met de website Het geheugen van Brabant, en Bibliotheek Midden-Brabant met de Kennismakerij. Winnaar werd het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC)

De IVI Award is een initiatief van de Stichting Innovatie voor Informatie. De prijs bestaat uit 15.000 euro aan innovatiesupport, beschikbaar gesteld door de sponsors van de IVI award: Ter Sprake, DOKlab, Intrige, PixelPixies en Webbieb.

De IVI Award zal worden uitgereikt tijdens het KNVI-congres op 12 november. Aanmelden voor de Award kan tot uiterlijk 30 september. Op 15 oktober 2015 wordt een shortlist met genomineerden bekendgemaakt. Vanaf dan kan ook het publiek uit de genomineerden zijn of haar keuze maken voor de winnaar van de IVI Award.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie