HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Raalte en Olst-Wijhe gaan fuseren
06-07-2015
Bibliotheek Raalte en Bibliotheek Olst-Wijhe gaan per 1 januari 2016 fuseren. De bibliotheken hebben dit in samenspraak met de beide gemeenten besloten met het oog op een bestendiger toekomst.
Bibliotheek Raalte en Bibliotheek Olst-Wijhe werken al enkele jaren intensief samen en zien het als een logische stap om nu ook organisatorisch op te gaan in één organisatie.

Directeur Frederique Westera, directeur Bibliotheek Raalte en Olst-Wijhe, stelt bij wijze van toelichting in een persbericht: ‘Als Bibliotheek willen wij een plek in de samenleving bieden waar iedereen terecht kan. Dit kan zijn om een (e-)boek te lenen, voorleestips te krijgen, nieuws te vergaren of andere mensen te ontmoeten. Naast het bieden van deze plek ondersteunen wij ook het onderwijs en zetten wij sterk in op leesbevordering. Uiteindelijk willen wij iedereen van 0 tot 100+ jaar het plezier en nut van lezen meegeven. Wij zien de fusie als een mogelijkheid om dit aan de achterkant efficiënter te organiseren.’

De inwoners van beide gemeenten zullen in de dienstverlening niet direct wat merken van de fusie, aldus de betrokken bibliotheken.
Frederique Westera is al sinds 1 september 2010 directeur van zowel Bibliotheek Raalte als Bibliotheek Olst-Wijhe. In 2009 trad ze in dienst als directeur van Bibliotheek Raalte.

Zowel de bibliotheek in Raalte als die in Olst-Wijhe heeft de laatste jaren te maken gehad met bezuinigingen. In Raalte, waar de gemeente besloot tot een bezuiniging van 125.000 op de bibliotheek, moest om die reden onder andere de vestiging in Heeten dicht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie