HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Taalunie organiseert Week van het Nederlands
08-07-2015
De  NederlandseTaalunie organiseert dit jaar voor het eerst de Week van het Nederlands. De Week vindt plaats van 10 tot en met 17 oktober 2015. Met dit initiatief wil de Taalunie aandacht vragen voor de meerwaarde van het Nederlands. Het motto van de eerste editie is 'Iedereen aan het woord'.
In een persbericht stelt de Taalunie over de Week van het Nederlands: 'Tijdens de Week van het Nederlands worden de krachten gebundeld van talloze organisaties die vanuit hun eigen doelstellingen een bijdrage leveren aan het Nederlands. Met een diversiteit aan activiteiten wordt zichtbaarheid gegeven aan het belang van het Nederlands. Want het Nederlands biedt mensen en sectoren kansen. Zo kan goede taalbeheersing sociale en professionele kansen vergroten en sectoren economische en maatschappelijke meerwaarde opleveren. De Week van het Nederlands biedt hiervoor een platform.
Ook uw organisatie kan een activiteit organiseren en op deze wijze partner worden van de Week van het Nederlands. U kunt denken aan bijvoorbeeld een dictee, een gedichtenwedstrijd, een debat of een muziekfestival. Alles is mogelijk, zolang er maar een connectie is met de Nederlandse taal.'

Tijdens de Week van het Nederlands worden onder het motto ‘Iedereen aan het woord’ diverse activiteiten georganiseerd in Nederland en Vlaanderen. Een aantal activiteiten staat al gepland, onder meer het literair festival Het Betere Boek van het Willemsfonds, de Taaldag van de VRT, de lancering van het Groene Boekje door Van Dale, ‘De Weddenschap’ door Stichting Lezen en de uitreiking van de Prijs der Nederlandse Letteren.

Op de website is reeds een overzicht te vinden van de activiteiten die tot dusver zijn ingediend voor de Week van het Nederlands.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie