HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jaap Bulle vertrekt als directeur Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar
09-07-2015
Na twee jaar als directeur van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar vertrekt Jaap Bulle eind augustus alweer. Door de bezuinigingen van de gemeenten Voorschoten en Wassenaar ziet Bulle te weinig mogelijkheden om zijn ambities met de bibliotheek waar te maken.
Door de bezuinigingen 'lopen mijn ambities en dat wat mogelijk is, uit elkaar,' zo stelt Bulle in het Leidsch Dagblad.

Jan van Leeuwen, sinds januari voorzitter van de Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar (OBVW), stelt in het Leidsch Dagblad dat de bibliotheek in een lastige fase verkeert. 'Enerzijds zijn er nieuwe ontwikkelingen in de digitalisering. Anderzijds wordt er op de bibliotheken in zowel Voorschoten als Wassenaar sterk bezuinigd. Daardoor hebben we een aantal personeelsleden zien vertrekken. Jaap Bulle heeft goed invulling gegeven aan zijn taak. Beide bibliotheken staan goed op de kaart met 110.000 bezoekers in 2014 in Voorschoten en bijna 200.000 in Wassenaar, maar hij kon niet doen wat hij graag zou willen doen,' aldus Van Leeuwen.

De bibliotheek in Voorschoten moet het met ingang van dit jaar met 100.000 euro minder doen, een kwart van de totale subsidie. De subsidie van de bibliotheek in Wassenaar ging omlaag van ruim 684.000 euro in 2012 naar 570.000 in 2015.

Het bestuur van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar verwacht van de nieuw aan te werven directeur dat hij/zij minimaal vier jaar blijft om de verhuizing van de bibliotheek in Voorschoten in goede banen te leiden, aldus het Leidsch Dagblad.

Jaap Bulle trad op 1 juli 2013 in dienst als directeur van de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. Daarvoor werkte hij onder andere bij Stichting Bibliotheek.nl en ProBiblio. Hij wil zich vanaf augustus gaan richten op interim-opdrachten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie